Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και dressing πορτοκαλιού | Nutrition Home

Υλικά για 2 μερίδες:
- 300γρ σολομό (ωμό)
- 120γρ ζυμαρικά ολικής (άβραστα)
- 2 κούπες ρόκα
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1 κούπα αγγούρι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- ½ αβοκάντο
Για το dressing:
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1,5 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι,πιπέρι, δενδρολίβανο
Για το μαρινάρισμα του σολομού: Χυμό από ½ πορτοκάλι και ½ λεμόνι, ½
κ.σ. μουστάρδα, αλάτι,πιπέρι, δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε τον σολομό και ψήνουμε για 15′ στον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ρόκα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο σολομό και το αβοκάντο σε φέτες.
- Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.