ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Αισθανθείτε καλύτερα για το σώμα και τη ζωή σας

Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, RD, MPH, MSc
Επιστημονική Υπεύθυνη Nutrition Home
..
.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα. Ούσα ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα φοίτησα στο Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο, όμως η αγάπη μου για τη διατροφή με κέρδισε και ακολούθησα μια εντελώς διαφορετική πορεία.

Σπoυδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με σκοπό την μελέτη του επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη (έρευνα COSI) στην οποία στηρίχτηκε η πτυχιακή μου εργασία και η οποία βαθμολογήθηκε με 10. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκα στην Κλινική Διατροφή και σε παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα ο σακχαρώδης διαβήτης και η νεφρική ανεπάρκεια.

Η αγάπη μου για την διατροφή και το ερευνητικό μου ενδιαφέρον μόλις είχε ξεκινήσει.

Έχω ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών με τίτλο “Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα αποτελέσματα της διπλωματικής μου εργασίας παρουσιάστηκαν στο 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής με τη μορφή της προφορικής ανακοίνωσης.

Επιπλέον, έχω ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας” με κατεύθυνση στην Κλινική – Ιατρική Διατροφή (Clinical – Medical Nutrition) στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα της διπλωματικής μου εγρασίας ήταν η Διατροφογονιδιωματική και η επιδραση της διατροφής στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Μετεκπαιδεύσεις

Έχω πραγματοποιήσει δυο μετεκπαιδεύσεις πάνω στη διατροφική διαχείριση και αντιμετώπιση των ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου μέσω της διατροφής FODMAP (King’s College, Monash University) και βοηθάω άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να φοβούνται και να αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων.

Η ιδέα του Nutrition Home

Το 2018 γεννήθηκε η ιδέα του Nutrition Home και ξεκίνησα δειλά δειλά τα πρώτα μου βήματα προς το μεγάλο μου όνειρο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και απροσδόκητα μεγάλη δίνοντας μου ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να πιστέψω στην ιδέα μου. Στις αρχές του 2019 αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα και το Nutrition Home απέκτησε “σπίτι” στην Τσιμισκή 71 σρο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα ζεστό και φιλόξενο “safe place” του οποίου έχω επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία πινελιά.

Η φιλοσοφία μας

Στόχος μας είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, η ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό και η προαγωγή της υγείας. Εκπαιδευόμαστε διατροφικά, μαθαίνουμε να ελέγχουμε την μερίδα μας και να κάνουμε εξυπνότερες επιλογές έχοντας ποικιλία. Δεν υπάρχουν ούτε απαγορευμένα τρόφιμα αλλά ούτε και μαγικές λύσεις!

Σε αυτό το ταξίδι είμαστε ομάδα και είμαστε δίπλα σου στην πορεία προς μεγάλο σου στόχο!

 

Το μότο μας

“Η διατροφή προσαρμόζεται σε σένα και όχι εσύ στην διατροφή”

 

Αλεξάνδρα Γ. Κοντοδήμου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Αθανασία Πάππου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, RD, ΒSc
Υπεύθυνη E-diet

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Δράμας μέχρι και το 2017 που μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από παιδί ήμουν πολυάσχολη με πολλές δραστηριότητες όπως μουσική, κολύμβηση, ζωγραφική και ζαχαροπλαστική. Θα με βρείτε συχνά πυκνά μέσα στην κουζίνα να φτιάχνω κάποιο γλυκάκι για να απολαύσω με τους δικούς μου ανθρώπους.

Σπουδές:
Την σχολή μου την επέλεξα στο τέλος του λυκείου με μοναδικό κριτήριο ότι μου άρεσε το καλό φαγητό και σκέφτηκα πως θα ήθελα πέρα από το πως να χτίσουμε μία καλή σχέση μαζί του να μπορέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους να θεραπευτούν μέσα από αυτό. Χάρη στην σχολή ένιωσα το πάθος μου αυτό να μεγαλώνει και άρχισα να αναζητώ περισσότερα.

Η πτυχιακή μου εργασία ήταν πάνω στην στάση και νοοτροπία των Ελλήνων καταναλωτών για τα διατροφικά συμπληρώματα σε σχέση με την φυσική δραστηριότητα και τον τύπο δίαιτας τους που μέρος της παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (ICONSD) στην Θεσσαλονίκη στην μορφή του poster.

Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Nutrition Home, στο οποίο με την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας αποκόμισα τόσα πολλά στο πως να διαχειρίζομαι κλινικά περιστατικά με πολλά προβλήματα υγείας και η καθημερινή επαφή με τον κόσμο με έκανε να θέλω να μάθω παραπάνω και να συνεισφέρω. Με μεγάλη μου χαρά, η συνεργασία μας συνεχίστηκε και πέρα από την πρακτική μου στο γραφείο και έχω μπει ενεργά πλέον στο δυναμικό του «σπιτιού» αυτού.

Οι σπουδές μου στην διατροφολογία ολοκληρώθηκαν με την αναβάθμιση του πτυχίου μου σε πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα σταματήσω εκεί. Η συνεχής μου ενασχόληση με την διατροφή με παρακινεί να μάθω παραπάνω και να εξελίσσομαι, στόχος μου είναι να αποκομίσω όσα περισσότερα μπορώ.

Μετεκπαιδεύσεις:

Έχω παρακολουθήσει και κατέχω την πιστοποίηση του ΚΕΑΔΔ (NCfED) για την εκπαίδευση και αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών καθώς και την διατροφική διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) μέσω της διατροφής Low FODMAP του πανεπιστημίου Monash.

Παράλληλα, έχω παρουσιάσει σε μικρά παιδιά την σημασία της καλής και ισορροπημένης διατροφής και συμμετέχω σε ημερίδες και σεμινάρια πάνω στην κλινική διατροφή και συμβουλευτική.

Η φιλοσοφία μου:
Όλα τα φαγητά μπορούν και πρέπει να βρίσκονται σε μία διατροφή! Η πραγματική ισορροπημένη διατροφή φαίνεται όχι μόνο όταν ακολουθούμε το πρόγραμμα αλλά στις γιορτές, στις εξόδους, στις χαρούμενες αλλά και στενάχωρες στιγμές μας.

Το μότο μου είναι:
Το φαγητό είναι εδώ για να μας ενώνει και όχι να μας φυλακίζει.

Αθανασία Πάππου

Διαιτoλόγος-Διατροφολόγος BSc

ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!

Ας σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι χρειάζεται ο μοναδικός σας εαυτός για να νιώσετε καλά και να ευδοκιμήσετε

Skip to content