ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Αισθανθείτε καλύτερα για το σώμα και τη ζωή σας

Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, RD, MPH, MSc
Επιστημονική Υπεύθυνη Nutrition Home
..
.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα. Ούσα ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα φοίτησα στο Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο, όμως η αγάπη μου για τη διατροφή με κέρδισε και ακολούθησα μια εντελώς διαφορετική πορεία.

Σπoυδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με σκοπό την μελέτη του επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη (έρευνα COSI) στην οποία στηρίχτηκε η πτυχιακή μου εργασία και η οποία βαθμολογήθηκε με 10. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκα στην Κλινική Διατροφή και σε παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα ο σακχαρώδης διαβήτης και η νεφρική ανεπάρκεια.

Η αγάπη μου για την διατροφή και το ερευνητικό μου ενδιαφέρον μόλις είχε ξεκινήσει.

Έχω ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών με τίτλο “Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα αποτελέσματα της διπλωματικής μου εργασίας παρουσιάστηκαν στο 13ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής με τη μορφή της προφορικής ανακοίνωσης.

Η ανάγκη μου να εξελίσω τις γνώσεις μου και να μην επαναπαύομαι με οδήγησε να ξεκινήσω να φοιτώ στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας” με κατεύθυνση στην Κλινική – Ιατρική Διατροφή (Clinical – Medical Nutrition) στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου.

Μετεκπαιδεύσεις

Έχω πραγματοποιήσει δυο μετεκπαιδεύσεις πάνω στη διατροφική διαχείριση και αντιμετώπιση των ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου μέσω της διατροφής FODMAP (King’s College, Monash University) και βοηθάω άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να φοβούνται και να αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων.

Η ιδέα του Nutrition Home

Το 2018 γεννήθηκε η ιδέα του Nutrition Home και ξεκίνησα δειλά δειλά τα πρώτα μου βήματα προς το μεγάλο μου όνειρο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και απροσδόκητα μεγάλη δίνοντας μου ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να πιστέψω στην ιδέα μου. Στις αρχές του 2019 αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα και το Nutrition Home απέκτησε “σπίτι” στην Τσιμισκή 71 σρο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα ζεστό και φιλόξενο “safe place” του οποίου έχω επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία πινελιά.

Η φιλοσοφία μας

Στόχος μας είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, η ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό και η προαγωγή της υγείας. Εκπαιδευόμαστε διατροφικά, μαθαίνουμε να ελέγχουμε την μερίδα μας και να κάνουμε εξυπνότερες επιλογές έχοντας ποικιλία. Δεν υπάρχουν ούτε απαγορευμένα τρόφιμα αλλά ούτε και μαγικές λύσεις!

Σε αυτό το ταξίδι είμαστε ομάδα και είμαστε δίπλα σου στην πορεία προς μεγάλο σου στόχο!

 

Το μότο μας

“Η διατροφή προσαρμόζεται σε σένα και όχι εσύ στην διατροφή”

 

Αλεξάνδρα Γ. Κοντοδήμου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Αποστολία Μπούμπα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, RD, MSc
Υπεύθυνη E-diet

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Ιωάννινα.

Η σχέση μου με την υγιεινή διατροφή ξεκινά από παλιά. Με θυμάμαι από μικρή ηλικία να περνάω ώρες πειραματισμού μέσα στη κουζίνα προσπαθώντας να φτιάξω την πιο υγιεινή εκδοχή πίτσας. Την έχω τελειοποιήσει τώρα να ξέρετε! Στις προπτυχιακές μου σπουδές συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό για την υγεία μας είναι ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης. Για μένα οι τρεις καλύτεροι γιατροί είναι: διατροφή, άσκηση,  φύση. Για αυτό τον λόγο τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την ορειβασία και το ορεινό τρέξιμο. Όραμα μου είναι να εμπνεύσω και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση!

Επαγγελματική πορεία

Το 2017 αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων συμμετείχα σε μια μελέτη με θέμα «Διατροφική σύσταση πλούσιων σε υδατάνθρακες προϊόντων χωρίς γλουτένη και υπολογισμός γλυκαιμικού δείκτη ενός εμπορικά διαθέσιμου ζυμαρικου χωρίς γλουτένη» όπου παρουσιάστηκε στο 20ο Πανευρωπαϊκο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας. 

Το 2019 εκπόνησα τη μεταπτυχιακή πρακτική μου άσκηση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκα για το σχεδιασμό διαιτολογίων ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις, δυσλιπιδαιμίες, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, νοσογόνο παχυσαρκία, ευερέθιστο έντερο.

Το 2019 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με αλυσίδα γυμναστήριων  παρέχοντας διαιτολόγια για απώλεια βάρους, αύξηση μυϊκής μάζας αλλά και πραγματοποιώντας συμβουλευτική για την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής.

Θεωρώ πολύ σημαντική την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα υγιεινής διατροφής και για αυτό το λόγο δραστηριοποιούμαι κάνοντας ομιλίες και webinars. 

Από το 2020 συνεργάζομαι με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας δράσεις διατροφής για παιδιά.

Μετεκπαίδευση

Το 2018 πραγματοποίησα το Μεταπτυχιακό μου δίπλωμα με τίτλο ‘’Κλινική Διαιτολογία’’ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.  Η διαθεση μου για μαθηση δεν σταματησε εδώ. Από το 2018 παρακολουθώ σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με διάφορα θέματα όπως ‘’Ειδικός Αθλητικής Διατροφής’’, ‘’Τεχνικές Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Έλεγχος βάρους’’ κ.α καθώς και συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το μότο μου είναι

Ακόμα και οι μικρές αλλαγές είναι μεγάλη πρόοδος. Ο καθένας έχει τον ρυθμό του!

Αποστολία Μπούμπα

Διαιτoλόγος-Διατροφολόγος MSc

ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ!

Ας σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι χρειάζεται ο μοναδικός σας εαυτός για να νιώσετε καλά και να ευδοκιμήσετε

Skip to content