Σαλάτα με πλιγούρι λαχανικών και γαύρο | Nutrition Home

Υλικά για 2 μερίδες:
- 100γρ πλιγούρι
- 300γρ νερό
- 3-4 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1⁄2 αγγούρι
- 1 κ.σ.ελαιόλαδο
- λιαστή ντομάτα
- λίγο δυόσμο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κονσέρβα γαύρο μαρινάτο (100γρ)
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το πλιγούρι με το νερό. Αφήνουμε το πλιγούρι να πάρει μία βράση για 2′. Κλείνουμε το μάτι και
αφήνουμε με καπάκι να ρουφήξει τα υγρά του. - Αφού είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμυδάκι φρέσκο, αγγούρι, λιαστή ντομάτα και τον δυόσμο.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λεμόνι.
- Συμπληρώνουμε το πιάτο μας με καλή πηγήπ ρωτεϊνης όπως είναι ο γαύρος μαρινάτος.