Μουσακάς με κιμά κοτόπουλο | Nutrition Home

Υλικά για 6 μέτρια κομμάτια:
Για την βάση:
- 3 πατάτες
- 3 μελιτζάνες
- αλάτι, ρίγανη
Για τον κιμά:
- 600 γρ κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για την μπεσαμέλ:
- 1 λίτρο γάλα 1,5% σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ.σ. λάδι
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για την βάση: ψήνουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες με τα μπαχαρικά για 15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Για τον κιμά: σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά με λίγο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 5′.
Για την μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε το λάδι με 2 κ.σ. αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα αργά αργά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. αλεύρι και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από το μάτι.
Για την σύνθεση: Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 34×24 τις πατάτες και τις μελιτζάνες, έπειτα τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ. Προαιρετικά 40γρ κεφαλοτύρι. Ψήνουμε για 40′ στους 200 βαθμούς αέρα.