Μακαρόνια με κιμά σόγιας | Nutrition Home

Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 συσκευασία μακαρόνια 500γρ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 καρότο κομμένο σε καρέ
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
- 150γρ κιμά σόγιας
- 250γρ σάλτσα ντομάτας
- ½ ποτήρι νερό
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα
- Προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανο.
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε βράζοντας σε αλατισμένο νερό μία συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι.
- Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον κιμά σόγιας που έχουμε προετοιμάσει με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το νερό και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20′. Αν χρειαστεί προσθέτουμε
νερό. - Μόλις γίνει ο κιμάς, προσθέτουμε την μισή ποσότητα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Μοιράζουμε την υπόλοιπη ποσότητα κιμά στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.