Light cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη | nutrition hοme
Εύκολο, δροσερό και πεντανόστιμο ! Στην δίκη μου εκδοχή προσπάθησα να μειώσω τα λιπαρά από τα γαλακτοκομικά αλλά και από την βάση αντικαθιστώντας το περισσότερο βούτυρο με γάλα.
Υλικά:
Για την βάση:
•250γρ μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
•100γρ γάλα
•50γρ βούτυρο
Για την κρέμα:
•600γρ τυρί κρέμα light
•200γρ κρέμα γάλακτος 12%
•ξύσμα από 1 lime
•χυμό από μισό lime
•1 κ.γ υγρή στέβια
•2 φύλλα ζελατίνης
Topping:
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
•Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο και τα ζεστάνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο
•Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο
•Ανακατεύουμε καλά και το στρώνουμε σε φόρμα 26cm με την βοήθεια ενός ποτηριού
•Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την στέβια, το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει
•Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπάμε εκ νέου
•Σε ένα μπολακι βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης για 5’ και στη συνέχεια τα διαλύουμε σε 20ml ζεστό γάλα ή νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα
•Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το αφήνουνε για 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει
Καλή απόλαυση!