Κριθαρότο ολικής με θαλασσινά, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό | nutrition hοme
Τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που τα καθιστά ιδανική εναλλακτική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν μια pescatarian διατροφή.
Για την συνταγή θα χρειαστείς:
•500γρ ανάμεικτα θαλασσινά (ή χταπόδι ή καλαμαράκια)
•500ml σάλτσα ντομάτας (χρησιμοποίησα σπιτική)
•500γρ κριθαράκι ολικής
•4 κ.σ ελαιόλαδο
•2 καρότα
•2 πράσινες πιπεριές
•1 μικρό κρεμμυδάκι
•1 μικρό ματσάκι βασιλικό
•σκόρδο σε σκόνη
•λίγη ρίγανη
•αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
•Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το καρότο και την πιπεριά και προσθέτουμε τα θαλασσινά
•Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε την σάλτσα,τα μπαχαρικά, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 20’
•Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και 1 λίτρο λίγο λίγο όσο ανακατεύουμε συνεχώς το κριθαράκι για να μη κολλήσει
•Σε 11-12 λεπτά το κριθαράκι θα είναι έτοιμο! Προσθέτουμε τον βασιλικό και είμαστε έτοιμοι !