Κριθαρότο με θαλασσινά | Nutrition Home

Υλικά για 2 μερίδες:
- 600γρ χταπόδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 70ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 250γρ σάλτσα ντομάτας
- 500ml νερό + 500ml νερό για να βράσουμε το κριθαράκι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- πολύ λίγο αλάτι, αλάτι, 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 3-4 μπαχάρια
- 200γρ κριθαράκι ωμό
- Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το χταπόδι σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδου.
- Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χταπόδι. Σωτάρουμε για 15′ μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πάρει χρώμα το
χταπόδι. - Αφαιρούμε την σκελίδα σκόρδου και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, 500 ml νερό, την σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρια).
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40′ μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 500ml νερό ανακατεύοντας συνεχώς για 10′ μέχρι να βράσει το
κριθαράκι και να δέσει με την σάλτσα. - Σερβίρουμε πασπαλίζοντας μαϊντανό και απολαμβάνουμε.