Η ψαρόσουπα του φοιτητή- η πιο εύκολη συνταγή!| nutrition home
Η πιο εύκολη και θρεπτική ψαρόσουπα που μπορεί να την κάνει και ένας αρχάριος. Πλούσια σε βιταμίνη C, Β6, Β12, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Για 4 ενδεικτικές μερίδες θα χρειαστείς:
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 4 μέτριες πατάτες
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 1/2 σελινόριζα
- 4 καρότα
- 1 κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- πιπέρι καγιέν
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούς κύβους, τα καρότα σε ροδέλες και την σελινόριζα και τα σωτάρουμε ελαφρώς με το λάδι σε μία βαθιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10′.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα (ωμά ή ξεπαγωμένα) πάνω στα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10′.
- Σε ένα πιατάκι βγάζουμε 4-5 κομμάτια από τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι έτσι ώστε όταν τις ξαναβάλουμε στην κατσαρόλα να χυλώσει η σουπίτσα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, χυμό από ένα λεμόνι και αφήνουμε για άλλα 5′.
- Η σουπίτσα είναι έτοιμη! Την σερβίρουμε με έξτρα χυμό από 1/2 λεμόνι και πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Διατροφική ανάλυση:
Ε:390 kcal, C: 28.6g, P: 30g, F: 14.5g