Γαριδομακαρονάδα | Nutrition Home

Υλικά για 4-5 μερίδες:
- 600 γρ αποψυγμένες γαρίδες Νο2
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 400γρ ντομάτα τριμμένη
- 2 ποτήρια νερό για την σάλτσα, 2 ποτήρια για το βράσιμο των μακαρονιών και 2 για τον ζωμό γαρίδας
- ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500γρ μακαρόνια ολικής αλέσεως
- προαιρετικά μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αποψυγμένες γαρίδες αποφλοιώνοντας τες, αφαιρώντας το κεφάλι τους και το έντερο με ένα μαχαιράκι με το οποίο
τις χαράζουμε κατά μήκος. - Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κελύφη και τα κεφάλια τους με 2 ποτήρια νερό για να γίνει ο ζωμός για 10 περίπου λεπτά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε όταν ψηθούν σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, ντομάτα τριμμένη, νερό, ρίγανη, ζάχαρη και τον πελτέ
ντομάτας. Βράζουμε για 10′. - Μετά τα 10′ σουρώνουμε πάνω από την σάλτσα τον ζωμό της γαρίδας και έπειτα προσθέτουμε μία συσκευασία σπαγγέτι ολικής αλέσεως και σταδιακά προσθέτουμε 2 ακόμα ποτήρια νερό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες 1 λεπτό πριν γίνουν τα μακαρόνια και σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.