Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια και παρμεζάνα | nutrition hοme
Υλικά:
•320γρ ρυζι αρμπόριο
•25-30γρ αποξηραμένα μανιτάρια
•90γρ παρμεζάνα
•3 ποτήρια νερό
•1 σκελίδα σκόρδο
•αλατοπίπερο
•4 κ.σ ελαιόλαδο (αν εχουμε λάδι τρούφας αντικαθιστούμε ένα νερό)
(Προαιρετικά 1/2 ποτήρι κρασί)
Εκτέλεση:
•Σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό
•Με το που πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς
•Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό καθώς ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
•Μόλις γίνει το ρύζι προσθέτουμε την μισή ποσότητα παρμεζάνας μέσα στην κατσαρόλα, λίγο επιπλέον νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να τραβήξει τα τελευταία υγρά
•Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα σε κάθε πιάτο και μια χορταστική σαλάτα!
Καλή όρεξη ❤️