ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Αυγοφέτες φούρνου με ψωμί από αλεύρι ζέας, καραμελωμένα μήλα σε σιρόπι αγαύης, κανέλα και αμύγδαλα.
Γιατί είχαμε και στο χωριό μας
Συνταγή για 2 άτομα
- κόβουμε 4-5 φέτες ψωμί ζέας
- χτυπάμε 2 αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και περνάμε τις φέτες μια μια αφήνοντας τε λίγα δευτερόλεπτα να τραβήξουν από το μείγμα του αυγού
- απλώνουμε το ψωμί σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 3-4 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
- κόβουμε 2 μήλα με μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 1/3 ενός ποτηριού νερό
- προσθέτουμε λίγο σιρόπι αγαύης και κανέλα και τα σκεπάζουμε ώστε να σιγοβράσουν
- μόλις τα μήλα μας καραμελώσουν είναι έτοιμα
- προσθέτουμε έξτρα σιρόπι αγαύης, κανέλα και αμύγδαλα