Αλμυρό κέικ σπανακόπιτα | Nutrition Home

Υλικά για 10 κομμάτια:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 370γρ σπανάκι
- Προαιρετικά άνηθο
- 2 αυγά
- 200γρ γιαούρτι χωρίς λακτόζη
- 150γρ γάλα χωρίς λακτόζη ή νερό
- 200γρ τυρί λευκό ελαφρύ
- 180γρ αλεσμένη βρώμη
- 10γρ Baking powder
- Αλάτι, πιπέρι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, το γάλα ή το νερό, το τυρί, το μείγμα του σπανακιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και το baking powder. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε για 45′ στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.