Βάσκικο cheesecake με γιαούρτι και μύρτιλλα | Nutrition Home

Υλικά για 12 κομμάτια:
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 400γρ τυρί κρέμα light
- 125γρ μύρτιλλα
- 3 αυγά
- 40γρ corn flour
- 100γρ μέλι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα λεμονιού
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα light, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξυσμα λεμονιού, λίγο αλάτι, το μέλι και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το cornflour.
- Τέλος προσθέτουμε τα μύρτιλλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε για 40-45′ σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.