Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο | Nutrition Home
Υλικά για 8 κομμάτια:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 350 γρ σπανάκι
- 3 αυγά
- 200γρ στραγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 170γρ γάλα 1,5% λιπαρά
- Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
- 200γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα
- 200γρ αλεσμένη βρώμη + 20 γρ baking powder
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα θα σωτάρουμε το ελαιόλαδο με το πράσο και το σπανάκι. Θα προσθέσουμε και λίγο αλάτι για να μαλακώσουν.
- Μέχρι να κρυώσει λίγο το σπανάκι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε και σπάμε με τα χέρια την φέτα ή το κατσικίσιο τυρί.
- Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σπανάκι και το μείγμα βρώμης και baking powder.
- Αναμειγνύουμε καλά να πάει το αλεύρι παντού και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 24 x 34 με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 45-50′ στους 180 βαθμούς στον αέρα.