Pancakes με μπανάνα, γιαούρτι και βρώμη | Nutrition Home
Η απόλυτη συνταγή για αφράτα, ζεστά pancakes για το πρωινό του Σαββατοκύριακου σου!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 μπανάνα (100γρ)
- 2 αυγά
- 120 γρ. γιαούρτι 2%
- 80 γρ. νερό
- 80 γρ. βρώμη
- 10 γρ. baking powder
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα 2 αυγά, το γιαούρτι, την κανέλα, το αλάτι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό (ή γάλα), την βρώμη και το baking powder.
- Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
- Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με ελάχιστο λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σχηματίζουμε στρογγυλά pancakes.
- Γυρνάμε τα pancakes όταν εμφανιστούν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και μέλι.