Υγιεινό cheesecake | Nutrition Home
Υλικά για 2 μερίδες:
- 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 60 γρ τυρί κρέμα light
- χυμό και ξύσμα από 1 lime
- λίγες σταγόνες στέβια
- 1 μπάρα all bran αλεσμένη
Για την μαρμελάδα με σπόρους chia:
- 500 γρ φράουλες ή παγωμένα φρούτα του δάσους
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 50 ml νερό
- μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες τις οποίες έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρότερα κομμάτια.
- Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας σταδιακά νερό και τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και τους σπόρους chia.
- Αφήνουμε το μείγμα ένα μισάωρο μέχρι να διογκωθούν οι σπόροι.
- Για την κρέμα του cheesecake: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Για την σύνθεση του γλυκού: βάζουμε στην βάση 2 ποτηριών την αλεσμένη μπάρα, από πάνω την κρέμα και τέλος την μαρμελάδα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
Ε:367 kcal, C: 48.7g, P: 25.5g, F: 9g