Τυροψωμάκια | nutrition home
Υλικά για 15 τυροψωμάκια:
- 450 γρ αλεύρι γοχ
- 200 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
- 170 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι baking
- 50 γρ σουσάμι
- αλάτι
- ρίγανη
- αποξηραμένο δυόσμο
- ελάχιστο νερό για την ζύμη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι, και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το σουσάμι) και ξεκινάμε να ζυμώνουμε
- Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το σουσάμι
- Φτιάχνουμε μπαλάκια με το ζυμάρι (15 συνολικά), τα βουτάμε στο σουσάμι και έπειτα τα ξανά πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (ή λαδόκολλα)
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 20′
Διατροφική αξία (ανά τυροψωμάκι):
Ε: 204 kcal, C: 20.1g, P: 8.8g, F: 10.6g