Κολοκυθόπιτα γλυκιά | nutrition home
Κολοκυθόπιτα γλυκιά ! Τραγανή, μυρωδάτη και τόσο εύκολη που και ο πιο αρχάριος μπορεί να την κάνει. Α! Και vegan!
Για ένα στρογγυλό ταψάκι (32εκ) θα χρειαστείς:
- 12 φύλλα κρούστας
- 1 κολοκύθα μεσαίου μεγέθους
- 2/3 φλ καστανή ζάχαρη
- 1 φλ μαύρη κορινθιακή σταφίδα
- 1 φλ βρώμη
- 2/3 φλ τριμμένο καρύδι
- 1 κ.σ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
- τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, προσθέτουμε το αλάτι και την αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά της
- σταγγίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
- κάνουμε μια στρώση από το μείγμα στην άκρη της μιας πλευράς κάθε φύλλου και τυλίγουμε
- τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα στρογγυλό ταψί φτιάχνοντας έτσι ένα σαλιγκάρι
- λαδώνουνε την επιφάνεια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη
- ψήνουμε στους 170 σε αέρα μέχρι να ροδίσει
- σερβίρουμε με έξτρα κανελίτσα
Θα μου πεις, πάλι βρώμη βρε Αλεξάνδρα μου; Ο λόγος πέρα από διατροφικός είναι και πρακτικός!
Η βρώμη είναι πάντα διαθέσιμη στο σπίτι και προτιμώ να την χρησιμοποιώ παρά να αγοράζω έξτρα πράγματα και να τα πετάω! Όπως για παράδειγμα το σιμιγδάλι που θα μπορούσε να μπει στην συγκεκριμένη συνταγή ! Δεν συμφωνείς;
Η πρακτικότητα είναι κάτι που αγαπώ πολύ στις συνταγές αλλά και στα πρόγραμμα διατροφής!
Καλή απόλαυση !