Φασόλια γίγαντες με πιπεριά Φλωρίνης | nutrition home
Υλικά:
- 500γρ. φασόλια γίγαντες
- 500γρ. σάλτσα ντομάτας
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2-3 καρότα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φυλλα δάφνης
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καπνιστή πάπρικα
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε χλιαρό νερό
- Απορρίπτουμε το νερό και βράζουμε τα φασόλια για μία ώρα περίπου
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα μεταφέρουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να πάρουν χρώμα
- Σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί ή λευκό τυρί light