Βελουτέ μπροκολόσουπα | Nutrition Home
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο
- 2 μικρές πατάτες σεκυβάκια
- 1 μπρόκολο σετουφίτσες
- 3 κούπες νερό
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- Προαιρετικά: κατίκι ή γιαούρτι, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Εκτέλεση:
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το νερό και τα μπαχαρικά.
- Βράζουμε για 10-15′ μέχρι το μπρόκολο και οι πατάτες να τσιμπιούνται εύκολα με ένα πηρούνι.
- Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρουμε με κατίκι ή γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τριμμένη Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.
- Bonus συνταγή hot honey sauce: αναμειγνύουμε 1 κ.σ. μέλι, 1/2 κ.γ., μπούκοβο, λίγο πιπέρι καγιέν και λίγο ξύδι.