Vegan παστίτσιο | Nutrition Home
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1/2 συσκευασία ζυμαρικά ολικής (πέννες, ριγκατόνι ή
βίδες) - 1 κούπα κεμπάπ σόγιας
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.γ.πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι
- πιπέρι καγιέν
- ρίγανη
- κόλιανδρο
- σκόρδο σε σκόνη
- αλατοπίπερο
- μοσχοκάρυδο
- 5 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 700 ml γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την σόγια σύμφωνα με την συσκευασία της.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε την σόγια,
τα μπαχαρικά και την σάλτσα μαζί με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για
30′. - Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10′ και τα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Προσθέτουμε τον “κιμά” σόγιας από πάνω και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
- Για την μπεσαμέλ θα βάλουμε 3 κ.σ.ελαιόλαδο και 3 κ.σ. αλεύρι σε μία
κατσαρόλα και σιγά σιγά τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν ζυμαράκι (ρου). - Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα βρώμης αργά αργά και ταυτόχρονα
ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει η κρέμα. - Μόλις δέσει και πάρει βράση προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το
αλατοπίπερο και περιχύνουμε πάνω από την σόγια. - Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αέρα για 20 λεπτά και το παστίτσιο μας
είναι έτοιμο.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Ε:576 kcal, C: 68g, P: 25g, F: 20g