Vegan burger φασολιών
Έχεις βαρεθεί τα όσπρια σε μορφή σούπας ή έχεις δύσκολα παιδιά; Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μπέργκερ φασολιών!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 350γρ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
- 250γρ. μανιτάρια
- 100γρ. βρώμη
- 2 κ.σ ψιλοκκομένο μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κ.γ κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ ρίγανη
- 60γρ ελαιόλαδο\
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 40 λεπτά περίπου
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ρίγανη μέχρι να μαραθούν
- Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε την βρώμη και ζυμώνουμε πολύ καλά
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5-10 λεπτά μέχρι η βρώμη να τραβήξει τα περιττά υγρά
- Πλάθουμε τα burger μας στο μέγεθος μιας παλάμης
- Αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και ψήνουμε τα burger μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
- Συνοδεύουμε είτε με ψωμάκι για μπέργκερ με μουστάρδα, ντομάτα, μαρούλι, είτε με ρύζι!