Τεμπέλικη τυρόπιτα με ελιές και πιπεριά Φλωρίνης | Nutrition Home
Υλικά για 8 κομμάτια:
- 3 αυγά
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 1 φλ νερό
- 50γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 100γρ πιπεριά Φλωρίνης
- 200γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
- Ρίγανη, πιπέρι
- 200γρ αλεύρι ολικής ή βρώμης
- 25γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά και το γιαούρτι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τις ελιές, τις πιπεριές Φλωρίνης, την φέτα και τα μπαχαρικά.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
- Τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 35×25 και πασπαλίζουμε με φέτα ή σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει από πάνω.