Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο- Nutrition home
H πιο υγιεινή και light εκδοχή του αγαπημένου σουφλέ!
Κάθε μερίδα καλύπτει περίπου το 30-50% των αναγκών σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, κάλιο και έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Υλικά για 8 μερίδες:
- 500 γρ ζυμαρικά ολικής
- 200 γρ. τυρί τριμμένο
- 2 κεφάλια μπρόκολο σε τουφάκια
- 2 πιπεριές χοντροκομμένες
- 1 λίτρο γάλα 1,5%
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- αλατοπίπερο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια και το μπρόκολο και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το τυρί, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 3′ μέχρι να ψηθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις η μπεσαμέλ πάρει βράση, αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-27 λεπτά.
Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα):
Ε: 528 kcal, C: 58g, P: 24g, F: 21g