Ριζότο μανιταριών με σταφίδες | Nutrition Home
Υλικά για 4 μερίδες:
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 250γρ καφέ μανιτάρια
- 300γρ ρύζι για ριζότο (ή μείγμα για ριζότο με αρωματικά)
- 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 60 γρ σταφίδες σουλτανίνα
- Πικάντικο μείγμα μπαχαρικών και μανιταριών
- 60γρ γραβιέρα/παρμεζάνα/πεκορίνο
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σταδιακά τον ζωμό λαχανικών. Προσοχή στο αλάτι, καθώς ο ζωμός έχει ήδη μέσα.
- Πέντε λεπτά πριν γίνει το ριζότο, προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πικάντικο μείγμα μπαχαρικών και μανιταριών όπως και το τριμμένο τυρί (γραβιέρα/παρμεζάνα/πεκορίνο).
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.