Ομελέτα φούρνου με γιαούρτι | Nutrition Home

Υλικά για 4 μεγάλες μερίδες ( ή 6 μικρότερα κομμάτια):
- 4 μικρές πατάτες βραστές ~ 500γρ
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα (αλατισμένα και στραγγισμένα) ~500γρ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 150γρ φέτα τριμμένη
- 8 αυγά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Στρώνουμε πάνω τα τριμμένα κολοκυθάκια και την μισή ποσότητα από την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τρίβουμε την μισή ποσότητα φέτας πάνω από τις πατάτες.
- Προχωράμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μοσχοκάρυδο.
- Απλώνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα πιπεριάς και φέτας.
- Ψήνουμε για 30′ στους 180 βαθμούς Κελσίου.