Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και κακάο χωρίς ζάχαρη | Nutrition Home
Υλικά για 12 μερίδες:
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνας (ή 3 μικρές)
- 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 50 γρ άγλυκο κακάο
- 50 γρ μέλι ( ή αντικατάσταση με στέβια)
- 2 βανίλιες
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλ χυμό πορτοκάλι
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, την σόδα, το κακάο, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει αναλόγως την κουζίνα μας οπότε δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα.
- Το κέικ μας κρατάει την υγρασία του εσωτερικά σαν brownie.
Διατροφική ανάλυση ανά κομμάτι:
Ε: 166 kcal, C: 25.7g, P: 3g, F: 7g