Νηστίσιμα muffins μπανάνα-σοκολάτα | Nutrition Home
Υλικά για 12 muffins:
- 2 ώριμες μπανάνες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα αλεύρι ολικής
- 1 κ.σ. baking powder
- 1/4 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, το λάδι, το μέλι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, την μαγειρική σόδα και το ξύδι (το ξύδι θα αντιδράσει με την σόδα και θα μας βοηθήσει να φουσκώσουν τα muffins).
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 25′ στους 175 βαθμούς.
Διατροφική ανάλυση ανά muffin:
Ε: 141 kcal, C: 21.5g, P: 2.3g, F: 6.3g