Νηστίσιμη φακοσαλάτα με γαρίδες | Nutrition Home

Υλικα για 2 μερίδες:
- 150γρ φακές ωμές (περίπου 400γρ βρασμένες)
- 300γρ γαρίδες
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ κίτρινη πιπεριά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ καρότο ψιλοκομμένο
- 1 αβοκάντο
Για το dressing:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις φακές για 25-30 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, ψήνουμε τις γαρίδες σε αντικολλητικό τηγάνι για 2′ από κάθε πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις φακές και τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κίτρινη και κόκκινη πιπεριά, κρεμμυδάκι, καρότο), τις γαρίδες και το αβοκάντο σε κυβάκια.
- Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι ή σε κλειστό βαζάκι και το προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές.
- Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.