Μπαρμπουνοφάσουλα με πλιγούρι και μανιτάρια | nutrition home
Ένα αυθεντικό ζεστό φθινοπωρινό πιάτο γεμάτο γεύση!
Συνταγή για 4 μερίδες:
500 γρ φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
170 γρ πλιγούρι μαγειρεμένο (1 φλ τσαγιού)
250 γρ σάλτσα ντομάτας
250 γρ μανιτάρια
150 γρ πιπεριές Φλωρίνης (2 μέτριες)
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια.
Σωτάρουμε για άλλα 3-4′ και προσθέτουμε την σάλτσα και 1 λίτρο νερό.
Μαγειρεύουμε για 40′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτοντας σταδιακά περίπου 1-1,5 λίτρο νερό επιπλέον και τα μπαχαρικά.
Μόλις τα φασόλια μας έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι και τον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
Διατροφική ανάλυση:
Ε:627 kcal, C: 92.3g, P: 32g, F: 15.4g