Μπάρες χωρίς ζάχαρη με ταχίνι σοκολάτα (χωρίς ψήσιμο!)
Μια πολύ συχνή ερώτηση στο γραφείο είναι ποια μπάρα του εμπορίου να επιλέξει κάποιος. Σχεδόν όλες οι συσκευασμένες μπάρες έχουν αρκετή ζάχαρη ή κρυφή ζάχαρη. Για τον λόγο αυτό επιλέγω να δίνω συνταγές για σπιτικές μπάρες οι οποίες γίνονται με απλά υλικά, εύκολα, γρήγορα και προκαλούν μεγαλύτερο κορεσμό λόγω της βρώμης και των καλών λιπαρών που περιέχουν. Η συνταγή για τις πολυαγαπημένες μου μπάρες με ταχίνι και επικάλυψη σοκολάτας που έχουν γίνει ανάρπαστες:
Υλικά για 8 μπάρες:
- 200γρ νιφάδες βρώμης
- 80γρ ταχίνι κακάο
- 50γρ μέλι
- 80γρ cranberries
- 50γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι κολλώδες!
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Πιέζουμε πολύ καλά το μείγμα με ένα κουτάλι ώστε να γίνει αρκετά σφιχτή και συμπυκνωμένη η μάζα του
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και στο τέλος απλώνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί
- Οι μπάρες συντηρούνται για αρκετές ημέρες εντός και εκτός ψυγείου!
Θερμίδες ανά τεμάχιο των 55γρ: 190