Λιβανέζικη σούπα κόκκινης φακής | Nutrition Home
Υλικά για 2 μερίδες:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αν θέλουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 3 καρότα
- 2 μικρές πατάτες σε κυβάκια
- 250 γρ κόκκινη φακή
- 3-4 ποτήρια νερό
- Κουρκουμά, πάπρικα, κόλιανδο, αλάτι, πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Πασπάλισμα με μαϊντανό
- Προαιρετικά κρουτόνς
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά την φακή.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες και σωτάρουμε.
- Προσθέτουμε την κόκκινη φακή και σταδιακά το νερό.
- Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και βράζουμε για 30′.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και περνάμε από μπλέντερ ή λιώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Σερβίρουμε με μαϊντανο και κρουτόνς