Κοχύλια γεμιστά με κιμά | Nutrition Home
Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 600 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
- 500 γρ σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ κρέμα γάλακτος light
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. τριμμένο τυρί
- αλατοπίπερο
- 1 δαφνόφυλλο
- ρίγανη
- κόλιανδρο
- προαιρετικά λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 12 λεπτά.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο και προσθέτουμε τον κιμά πατώντας .
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και προσθέτουμε την μισή σάλτσα, τα μπαχαρικά, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις γίνει ο κιμάς γεμίζουμε τα κοχύλια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Αραιώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στα κοχύλια.
- Πασπαλίζουμε και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ψηθεί το τυρί.
Διατροφική αξία ανά μερίδα:
Ε: 482 kcal, C: 38g, P:31g, F: 22g