Κέικ με καρότο και μπανάνα | Nutrition Home
Υλικά για 15 μερίδες:
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 100γρ σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 κ.γ. κανέλα
- λίγο αλάτι
- 80γρ γάλα
- 100γρ καρότο
- 50 γρ σταφίδες
- 50 γρ καρύδια
- 250 γρ αλεύρι ολικής
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες και προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το σιρόπι σφενδάμου ή το μελι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε με το καρότο, τις σταφίδες και τα καρύδια καθώς και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 50-55′ στους 180 βαθμούς με
αντιστάσεις.