High protein bagel ολικής | Nutrition Home
Υλικά για 4 bagel:
- 230γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 200γρ αλεύρι ολικής
- 10γρ μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 20γρ σπόροι τσία
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους σπόρους τσία. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια. Σχηματίζουμε 4 μπαλάκια, τα πατάμε να πλατύνουν και δημιουργούμε μία τρύπα στην μέση με το
δάκτυλο μας. - Βουτάμε από την μία πλευρά τα bagel από το νερό και έπειτα από το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στον αέρα για 25′ στους 200 βαθμούς.