Γλυκιά κολοκυθόπιτα | Nutrition Home

Υλικά για 1 ταψί (10 μερίδες):
- 1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
- 2 μήλα τριμμένα
- 100γρ μέλι
- 80 γρ σταφίδες
- 80γρ βρώμη
- 10 φύλλα κρούστας
- Κανέλα
- Αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί και την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη.
- Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ με την κολοκύθα.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, το μέλι, την βρώμη και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, μοιράζουμε το μείγμα στα φύλλα και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε τα ρολά φύλλου σε σχήμα σκουλίκι και αλείφουμε με ελαιόλαδο από πάνω.
- Ψήνουμε για 40-45′ στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις.