Γιορτινή σαλάτα με κολοκύθα | Nutrition Home
Υλικά για την βάση της σαλάτας:
- 250-300γρ μαρούλι και ρόκα
- 100γρ κατσικίσιο τυρί
- 3 κ.σ. ρόδι
- 300γρ ψημένη κολοκύθα
- 50γρ καρύδια
Για το dressing:
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε την κολοκύθα κομμενη σε κυβάκια για 20′ στο airfryer ή 25′ στον φούρνο σε αέρα με θυμάρι και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τοποθετούμε τα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ-σαλατιέρα.
- Τρίβουμε και πασπαλίζουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω, το ρόδι, την κολοκύθα και τα καρύδια.
- Για το dressing ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και το ρίχνουμε πάνω από την σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.
Extra:
- Αντί για κατσικίσιο τυρί, μπορούμε να βάλουμε φέτα ή Blue cheese.
- Αντί για καρύδια, μπορούμε να βάλουμε φυστίκι Αιγίνης ή φιλέ αμυγδάλου.