Γεμιστές πιπεριές με ανθότυρο και γιαούρτι | Nutrition Home
Υλικά για 2 μερίδες:
- 4 πιπεριές
- 200 γρ ανθότυρο ή φέτα Light ή μυζήθρα
- 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 50 γρ κίτρινο τυρί
- αλατοπίπερο
- πιπέρι καγιέν
- σκόρδο σε σκόνη
- αποξηραμένο δυόσμο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Χαράζουμε τις πιπεριές ψηλά στο κοτσάνι σαν στεφάνι χωρίς να τις
κόψουμε. Έπειτα κόβουμε ίσια προς τα κάτω στο μήκος της για να
“ανοίξει”. - Αφαιρούμε τα σποράκια τους.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε το ανθότυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το
κίτρινο τυρί και όλα τα μπαχαρικά. - Γεμίζουμε τις πιπεριές και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Ε: 533 kcal, C: 23,7g, P: 39,2g, F: 32,9g