Φλογέρες με λαχανικά και κιμά σόγιας | Nutrition Home

Υλικά για 12 φλογέρες:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 τριμμένα καρότα
- 500γρ μανιτάρια
- Αλάτι, πιπέρι
- Κιμάς σόγιας βρασμένος (1,5 κούπα άβραστος)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Ρίγανη και καπνιστή πάπρικα
- 6 χωριάτικα φύλλα
- 5 κ.σ. λάδι για το άλειμμα
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα τριμμένα καρότα και τα μανιτάρια με το αλάτι και το πιπέρι.
Σωτάρουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά. - Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, τον πελτέ ντομάτας, λίγο νερό, ρίγανη και καπνιστή πάπρικα.
- Παίρνουμε 6 χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε το κάθε ένα στην μέση.
- Λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με 2 κ.σ. γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες να σφραγιστεί η φλογέρα και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180
βαθμούς σε αέρα για 25′.