Φασόλια με μανιτάρια | nutrition home
Τα πιο νόστιμα τεμπέλικα φασόλια που έχεις φάει ποτέ. Και γιατί τεμπέλικα; Γιατί θα σου δώσω την πιο γρήγορη συνταγή που έχεις δοκιμάσει 🙂
Υλικά για 4 μερίδες:
- 450 γρ. φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
- 300 γρ. μανιτάρια κονσέρβα (ή και φρέσκα)
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 3 καρότα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε τα λαχανικά και τα φασόλια στο λάδι για 3-4′.
2. Προσθέτουμε την σάλτσα, τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε με νερό.
3. Μαγειρεύουμε για 50′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
4. Σερβίρουμε με μία πηγή δημητριακών όπως ρύζι ή ψωμί ολικής.
Διατροφική ανάλυση (ανά μερίδα):
Ε: 540 kcal, C: 84g, P: 30g, F: 11.8g